Op zaterdag 27 augustus wordt een bezoek aan Bobbejaanland nog plezanter als anders! Die dag feesten alle bezoekers mee ter gelegenheid van de 50ste verjaardag van het park. Het speciale moment wordt in ware ‘Bobbiestijl’ gevierd.

Van bij de ingang van ‘t Plezantste land word je onderge­dompeld in een bad van hedendaags entertainment, dat op harmonische wijze gecombineerd wordt met een vleugje nostalgie. Laat je scheren op grootvaders wijze door een barbier, help de eenzame cowboy zoeken naar zijn paard, kijk hoe lang je het volhoudt op de rodeostier of geniet van een groots waterballet van jetskiers. Terugblikken op de beginjaren van ’t Plezantste Land kan in het museum of tijdens de film over het ontstaan en de groei van Bobbejaanland.

Het hoogtepunt van de dag wordt het officiële verjaardagsmoment, waar verleden, heden en toekomst verenigd worden. Roland Kleve, de directeur van Bobbejaanland, snijdt samen met Josee Schoepen de taart aan, terwijl een fiere Bobbie verjaardagskussen in ontvangst neemt van ondere andere Koning Leeuw van Bellewaerde en de kangoeroe van Walibi, die speciaal die dag komen meevieren.

Femke, de kleindochter van Bobbejaan Schoepen, zorgt voor een streepje muziek. De mannen van co­verband De Romeo’s brengen een swingend live concert met als klap op de vuurpijl een schitterende Bobbejaan medley.

Overzicht van de dag *:

10.00 - 13.00 Plezantste welkom

11.00 - 15.00 Doorlopend animatie in Cowboydorp

13.00 - 14.30 Jetskishow

15.00 - 15.45 Officiële verjaardagsmoment - Happy Birthday

16.00 - 17.30 De Romeo’s live in concert

20.00 Einde

* Het programma kan nog wijzigen.